ΟΜΑΔΑ ΑΘΗΝΩΝ Α.Α.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ : Κάθε μέρα ώρες 8.00 - 9.30' μ. μ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : Τηλ. 010 64 52 972 Ομάδα Α. Α.
Ιπποκράτους 156 (Ισόγειο).

ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΙ (Α.Α.)

Οι Ανώνυμοι Αλκοολικοί είναι μία αδελφότητα ανδρών και γυναικών που μοιράζονται την πείρα, την ελπίδα για να μπορέσουν να λύσουν το κοινό τους πρόβλημα και να βοηθήσουν άλλους να αναρρώσουν από το αλκοολισμό.

Μοναδική προϋπόθεση, για να γίνει κανένας μέλος είναι η επιθυμία να σταματήσει να πίνει. Η συμμετοχή στο Α. Α. δεν χρειάζεται ούτε συνδρομή ούτε δίδακτρα. Αυτοσυντηρούμεθα από τις δικές μας συνεισφορές.

Η αδελφότητα Α. Α. δεν συνδέεται με καμιά Αίρεση, Δόγμα, Πολιτική Οργάνωση, Οργανισμό ή Ίδρυμα, έτσι δεν παίρνει μέρος σε οποιαδήποτε διαφωνία όπως και δεν αποφασίζει ή δεν αντιτίθεται σε οποιονδήποτε σκοπό.

Ο Κύριος σκοπός μας είναι να κρατηθούμε νηφάλιοι και να βοηθήσουμε άλλους αλκοολικούς να πετύχουν Νηφαλιότητα.

Ο τίτλος « Ανώνυμοι Αλκοολικοί Α. Α. » στηρίζεται στον απόλυτο σεβασμό της ανωνυμίας, ενώ παράλληλα αποδεικνύει ότι ο κοινός σκοπός προηγείται των ονομάτων.


ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΣ ΝΑ ΠΙΝΕΙΣ

Τώρα που σταμάτησες να πίνεις, το πρόβλημα σου είναι να μην το ξαναρχίσεις.

Εδώ υπάρχουν μερικές πρακτικές οδηγίες βασισμένες στην εμπειρία άλλων που μάλλον θα σε βοηθήσουν στην προσπάθεια σου αυτή.
 

1. Τρώγε όσο μπορείς. Με γεμάτο στομάχι, θα αισθάνεσαι λιγότερο την επιθυμία για να πίνεις ποτό.

2. Αν σου έρθει υπέρ επιθυμία για το ποτό, αυτή ίσως απλώς να προέρχεται από τη ζήτηση του σώματος για υγρό, μια ζήτηση που συχνά είναι πολύ ισχυρή. Γι' αυτό πίνε μπόλικα υγρά - αρκεί να μην περιέχουν αλκοόλ. Χυμοί φρούτων με γλυκόζη, τσάι ή καφέ με ζάχαρη, θα ικανοποιήσουν καλύτερα την ανάγκη του σώματος σου για υγρά.

3. Το οινόπνευμα καταστρέφει τα αποθέματα σου σε βιταμίνες Β. Παίρνε αρκετές ταμπλέτες βιταμινών, ιδίως ,αυτές που περιέχουν το σύμπλεγμα βιταμίνες Β. Τις αγοράζεις χωρίς συνταγή γιατρού, δεν γίνονται συνήθεια και είναι ακίνδυνες ( μπε κόμπλεξ).

4. Το αίσθημα ψυχικής κατάπτωσης, μπορεί να είναι αποτέλεσμα δυσκοιλιότητας Κράτα το σύστημα σου κανονικό.

5. Ποτέ μην κάθεσαι ατενίζοντας το πουθενά, με το μυαλό σου κενό. Κάνε κάτι θετικό:

α) Πήγαινε περίπατο, β) Κάνε μπάνιο, γ) Ξυρίσου, δ) Ασχολήσου με την κηπουρική, ε) Γυάλισε τα παπούτσια σου, στ) Κάνε ένα τηλεφώνημα κ.λ.π. , - όποιο από αυτά θα βοηθήσει το δύστροπο χρονικό διάστημα να περάσει.

6.
Το τηλέφωνο είναι ο πιο βέβαιος κρίκος βοήθειας από τους Α.Α. Κάνε χρήση του τηλεφώνου όποτε να' ναι . Το πρόσωπο με το οποίο θα επικοινωνήσεις ίσως έχει την ανάγκη του τηλεφωνήματος σου, όσο και εσύ. Γι' αυτό μη διστάζεις ποτέ να τηλεφωνήσεις.

7. Έχει ένα πλάνο για την ημέρα σου. Μην αφήνεις την ημέρα σου απλώς να κυλά σε θολούρα . Ίσως να μην εκπληρώσεις τέλεια το πλάνο σου, μα κάνε το καλύτερο που μπορείς .

8. Με το μαλακό. Οι αλκοολικοί τείνουμε να προσπαθούμε να κάνουμε πιο πολλά από όσα μπορούμε και πιο γρήγορα από όσο γίνεται.

9. Κάνε πρώτα αυτό που είναι το πιο απαραίτητο. Ταξινόμησε τις προτεραιότητες σου, έχοντας πάντα κατά νου ότι η εγκράτεια πρωτεύει όλων.

10. Το να χάνεις την ψυχραιμία σου, είναι μία συμπεριφορά που δεν σε συμφέρει. Να θυμάσαι ακόμα ότι:- Ναι, υπάρχει πιθανότητα ο άλλος να έχει δίκαιο, γι' αυτό να είσαι ανεκτικός , ή και να αποφεύγεις τη συναισθηματική διαταραχή.

11. Δεν υπάρχει πρόβλημα που το ποτό να μην το κάνει χειρότερο, γι' αυτό κράτα τα δικά σου προβλήματα στο πραγματικό τους μέγεθος με το να μην πίνεις .

12. Σε στιγμές δυσκολίας, που δεν μπορείς να βρεις βοήθεια, ή Προσευχή της Γαλήνης στον δικό σου θεό όπως εσύ τον καταλαβαίνεις, θα σου φέρει αρκετή πεποίθηση ώστε να αντεπεξέλθεις . Πάντοτε Αυτός είναι εύκαιρος και διαθέσιμος .


ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ Α. Α. ΑΘΗΝΩΝ

Ιπποκράτους 156 (Ισόγειο) Τηλ. : 0106452972

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ : Καθημερινά 8 : 30 μ.μ. & Τετάρτη 5:00 μ.μ.

ΖΗΤΗΣΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ.

 

Ερωτηματολόγιο