ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

1. Εμείς στους Α.Α.. είμαστε άνδρες και γυναίκες που έχουμε ανακαλύψει και ομολογήσει ότι δεν μπορούμε να ασκούμε έλεγχο στο ποτό Μάθαμε ότι θα πρέπει να ζούμε χωρίς ποτό αν θέλουμε να αποφύγουμε την καταστροφή τη δική μας και των ανθρώπων μας. Μοναδική προϋπόθεση για να γίνει κανείς μέλος είναι η επιθυμία να σταματήσει να πίνει.
 
2. Αποτελούμε μέρος μιας διεθνούς αλληλεγγύης με μέλη σε 90 χώρες. Δεν έχουμε παρά μόνο ένα σκοπό: Να παραμένουμε νηφάλιοι και να βοηθάμε και άλλους να πετυχαίνουν κι εκείνοι νηφαλιότητα.

3. Δεν είμαστε αναμορφωτές και δεν συνδεόμαστε με καμία ομάδα, πολιτικό κόμμα, οργανισμό, ίδρυμα, αίρεση ή θρησκευτικό δόγμα. Δεν στρατολογούμε μέλη. Δεν προβάλλουμε τις απόψεις μας εκτός και μας ζητηθεί αποκλειστικά.

4. Μεταξύ των μελών μας υπάρχουν άνδρες και γυναίκες διαφόρων ηλικιών, κοινωνικών - οικονομικών στρωμάτων και κουλτούρας. Πολλοί από εμάς πίναμε για αρκετά χρόνια πριν καταλάβουμε ότι δεν μπορούσαμε να ασκήσουμε έλεγχο στο ποτό. Άλλοι είχαν την τύχη να νιώσουν το πρόβλημα τους από την αρχή.

5. Μερικά μέλη είχαν καταντήσει ναυάγια πριν έλθουν για βοήθεια στους Α.Α. Είχαν χάσει οικογένειες, περιουσία και αξιοπρέπεια. Άλλοι ζούσαν στο δρόμο, είχαν μπει για νοσηλεία σε νοσοκομεία, ή φυλακίστηκαν. Έπραξαν πολλά σοβαρά παραπτώματα - στον εαυτό τους και στους άλλους. Άλλοι, ούτε φυλακίστηκαν ούτε νοσηλεύτηκαν. Ούτε έχασαν τη δουλειά τους ή την οικογένεια τους λόγω του υπερβολικού ποτού. Όμως, ακόμα και αυτοί κατάλαβαν ότι δεν μπορούσαν να ασκήσουν έλεγχο στη χρήση του αλκοόλ που είχε καταστροφικά αποτελέσματα ση ζωή τους. Όταν ανακάλυψαν ότι δεν μπορούσαν να ζήσουν χωρίς αλκοόλ και αυτοί ζήτησαν την βοήθεια των Α.Α. για να σταματήσουν να πίνουν.

6. Το κοινό πρόβλημα που έχουμε με το αλκοόλ μας ενώνει. Στις συναντήσεις μας, με την ανταλλαγή των εμπειριών μας, την αλληλοϋποστήριξη και την προσφορά βοήθειας σε άλλους αλκοολικούς, διατηρούμε τη νηφαλιότητα μας και την αποχή από το αλκοόλ.

7. Δεν ισχυριζόμαστε ότι είμαστε οι μόνοι που προσφέρουν λύση στο πρόβλημα του ποτού. Αυτό όμως που ξέρουμε είναι ότι το πρόγραμμα των Α.Α. έχει φέρει αποτελέσματα σε όλους εμάς που θελήσαμε να κόψουμε το ποτό, σχεδόν χωρίς εξαίρεση.

8. Μέσα στους Α.Α. μάθαμε πολλά για τον αλκοολισμό που είναι ασθένεια, καθώς και για τον ίδιο τον εαυτό μας που μας βοηθούν να διατηρήσουμε τη νηφαλιότητα μας - βασική προϋπόθεση της οποίας είναι η αποχή από το αλκοόλ.

 

Ο ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟΣ ΜΑΣ ΣΚΟΠΟΣ


Ο πρωταρχικός σκοπός των Α.Α. είναι να μεταδίδουν το μήνυμα ανάρρωσης στον αλκοολικό που ζητά βοήθεια.

Βαδίζουμε προς την ίδια κατεύθυνση - την αποκατάσταση της υγείας του αλκοολικού ατόμου. Μαζί μπορούμε να κάνουμε αυτό που κανείς από εμάς δεν μπορούσε να κάνει μόνος του.

 Γι' αυτό και το κεντρικό μας σύνθημα είναι:
 

ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΙΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΖΗΤΗΜΑ.ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ

ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΖΗΤΗΜΑ.